Bebas jerawat

Posted on March 1, 2012

0


Cara Mendapatkan Muka Bebas Jerawat

Ramai antara kita ada masalah kulit muka berjerawat. Aku juga pernah menghadapi masalah yang sama dulu. Puas ku cuba pelbagai jenis krim..hasilnya? hurm buat sakit hati je. Satu hari tu ada seorang makcik berkongsi petua ini dengan ku dan sekarang setelah ku nampak keberkesanannya, aku nak berkongsinya pula dengan you all yang mempunyai masalah yang sama.

Begini caranya : – You all beli je kacang hijau kat kedai. Kacang hijau tu you all kisarkan sehingga halus. Lepas tu jangan lupa tapiskannya yer. Ambil sedikit serbuk kacang hijau yang telah dikisar dan ditapis tadi dan campurkan dengan air. Sapukan ke muka setiap hari sebelum mandi. Pastikan campuran itu tidak terlalu pekat dan juga tidak terlalu cair yer. Biarkan ia kering di muka. Kemudian bilas dengan air suam. (Baki serbuk kacang hijau yang belum dicampurkan dengan air boleh disimpan dalam bekas kedap udara.)

You all juga boleh menggantikan kacang hijau tu dengan beras pulut. Hasilnya sama berkesan.

Petua ini juga boleh digunakan untuk badan yang berjerawat. Apa yang penting ialah you all kene rajin mengamalkannya. Lama-lama nanti you all bolehlah nampak perbezaannya.

Selamat mencuba dan semoga kulit muka you all nanti sehalus baby comel di atas tu :-D

Power by http://www.puterikasih.com

Advertisements
Posted in: jerawat